Wat ze me brengt, naast het balletje

Ik probeer onze hond Sonja de baas te blijven. Onze Engelse Fox terrier terrorist. Heb sinds kort een fantastisch “honden-opvoed-programma” ontdekt, namelijk The dogwhisperer op National Geografic. (Nou ja, ik heb het niet echt ondekt, iedereen die ik spreek, kent het. De beste man reist de wereld rond en geeft zelfs shows in de Heineken Music Hall.)

Deze sympathieke hondenfluisteraar houdt er inspirerende theoriën op na. Het mooiste is dat hij de baasjes bewust maakt van de energie die ze zelf uitstralen en dat de honden deze energie feilloos oppikken. Ik ben benieuwd welke energie ik uitstraalde toen ik bovenstaande foto nam.

Ik zet mijn beste beentje voor; Ik probeer me als roedelleider te gedragen :), zorg dat ik degene ben die als eerste door de deuropening ga, raak haar corrigerend aan nog voordat ze dreigt als een bezetene blaffend naar het hek te rennen. En ik moet zeggen….het werkt.

En weet je wat de dogwhisperer ook zegt? Dat een hond in je leven komt met een reden en je meer brengt dan alleen kameraadschap. Ik heb eens zitten denken en het klopt. “Hup naar buiten, gewoon haar natte neus achterna.  Niet denken maar doen, het avontuur tegemoet met de nodige portie arrogantie”.

Voor degene die het nog niet kennen: echt een keer kijken, elke werkdag tussen 19.00 – 20.00 uur. Ook als je niet zo van de honden bent.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes. Bookmark de permalink .

3 reacties op Wat ze me brengt, naast het balletje

  1. miek zegt:

    Joh, ja, wel van gehoord. Ik vind hem er zo gladjes uitzien en ik ben niet zo van de honden;-) Maar ik zal eens kieken! Ik herken de opvoedtechnieken wel hahaha! (grapje, uiteraard) (toch?) 🙂

    • zietroen zegt:

      Ja er zijn inderdaad overeenkomsten tussen honden en kinderen, maar gelukkig ook veel verschillen ;). Althans ik neem aan dat jouw kids niet als een bezetene blaffend naar het hek rennen…. Hoewel, als je misschien het woordje blaffend weg haalt….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s