Culibuur

_DSC6621 copy_DSC6628 copy_DSC6610 copy_DSC6620 copy _DSC6632 copy _DSC6666 copy_DSC6684_DSC6679_DSC6652 copy_DSC6673 copy _DSC6716 copySamen eten met een 8 mensen uit de buurt (4 huishoudens). De één maakt een koud voorgerecht, de tweede een warm voorgerecht, de derde het hoofdgerecht en de laatste het dessert. Iedereen serveert dit in z’n eigen huis, waardoor we tussendoor dus steeds van huis naar huis lopen. Dit doen we 2 twee keer per jaar. Thema deze keer was Zuid Amerika.

De hele avond was een “wereldreis van de smaak”! We lieten ons aangenaam verrassen door verfijnde smaken, prachtig gedekte tafels en bijzondere wijntjes en zoete drankjes. We kijken weer met nieuwe ogen naar onze buren en zijn razend enthousiast over hun (verborgen) kwaliteiten.

Dit stond er op het menu: Peruaans welkomstdrankje Pisco (een uit quebranta- of italiadruif gedestilleerde sterke drank) Koud Peruaans voorgerecht: Causa Rellena vegetarian en Causa Rellena de pollo (aardappeltaartjes van gekleurde aardappels, de één vegetarisch de ander met kip) Warm Peruaans voorgerecht: gebakken vis op zoete aardappel en gebakken banaan. Saus van gele paprika en rijst met annotte kruiden. Warm Surinaams hoofdgerecht: saoto soep. Nagerecht: verschillende zoete lekkernijen met drankje van banaan, cactusvrucht en koffie. (Ik hoop dat kokkin Lone me nog wat details wil toevoegen)

lees hier meer over Culibuur thema Italië

lees hier meer over Culibuur thema Azië 

 

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in lekker eten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s