Inge-wikkel(d)jurkje

Ik ben begonnen aan mijn eerste echte naaiproject: een wikkeljurkje vanaf een patroon uit de Knip. Jammer genoeg is het net als bij schilderen, het meeste werk zit ‘m in de voorbereidingen. Ik wil eigenlijk natuurlijk direct sjoeven op mijn fantastische Husqvarna.

Ik wist niet dat een patroon zo ingewikkeld kon zijn. Op 1 patroonblad staan 3 kledingstukken, allemaal in een andere kleur, dwars door en over elkaar heen. Vervolgens bestaat dat kledingstuk wat ik moet hebben uit zo’n 6 verschillende onderdelen, welke weer zijn onderverdeeld in 6 verschillende maten (allemaal aangegeven met net een ander stippellijntje) Volg je me nog? Een hele studie dus, sjappoo voor alle naaisters. Bij verkeerd “kaartlezen” raak je gelukkig niet de weg kwijt maar eindig je alleen met een scheve jurk.

Sander is vanmorgen voor dag en dauw vertrokken naar Boskoop, de bikkel. Wekker om 5.30 u en een broodtrommel mee met 6 boterhammen. Gelukkig kent hij de weg en kan de kaart in het dashboardkastje blijven.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in ik freubel, jurkjes enzo en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Inge-wikkel(d)jurkje

 1. XXMiek zegt:

  dat is dus echt niks voor mij, ik word al duizelig als ik ernaar kijk:) maar wat een prestatie als je het af hebt! veel plezier:)

 2. Liesbeth zegt:

  Wauw! Dat is wel even wat heftiger als mijn 1e naaiprojectje: een bank-kussen. Ik begin recht-toe-recht-aan met wat makkelijks… Wie weet, wordt zo’n jurkje mijn 2e project! 😀 Veel succes ermee!
  Liefs Lies

  • petra zegt:

   Ik strijk het ook uit over een aantal dagen want het is best intensief. Maar niet te vroeg juichen hoor, eerst maar even kijken of het wat wordt. Als het ergens op begint te lijken zal ik wel weer een fotootje plaatsen. Hoe is het ondertussen met het bank-kussen?

   • annelies zegt:

    Het lijkt inderdaad net op kaartlezen, daar heb ik ook een navigator voor nodig…ik ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat en dat wordt ongetwijfeld erg mooi!

   • Liesbeth zegt:

    Uuuhm… Dat bank-kussen schiet nog niet erg op… De mooie oranje naaimachine van Michèls oma staat al weken op de tafel te wachten, maar het ontbreekt nu nog aan schuimrubber. Ik weet bij welk winkeltje ik dat kan halen, dus met een beetje geluk… komende week…? Trouwens. Ik log heel af en toe op m’n Hyves. Verder niet meer.
    Fijne zondag, ook voor Sander! Liefs Liesbeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s