Lente in Tiendeveen

Een weekendje Tiendeveen.

Zonder jas de tuin in, mouwen opstropen en aan de slag. Olde wieven (tuinbonen) de grond in, tussen de kerstboompjes schoffelen en de cultivator in de olie zetten. Zo maar een greep uit de bezigheden.

Lekker nostalgisch, de was wapperend in de wind. Super snel droog.

En dan die kip….

Elk jaar is er 1 slimme kip die de ren weet te ontvluchten. Deze keer heeft hij zijn nest achter wat brandhout gesetteld. Tegen etenstijd rent hij in een sneltreinvaart naar de ren om een vorkje mee te prikken. Verder zit ze de hele dag op haar nest.

En wat dacht je… 13 !!!!!! eieren. Als het wat verder in de tijd is, zal ze voedertijd overslaan en zich helemaal wijden aan haar kinders in de dop en komt er dan vrijwel niet meer van af. Schoonva zal er dan een rennetje omheen bouwen om te voorkomen dat de marter en de vos het feestje komen verstoren.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in moestuin, Tiendeveen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Lente in Tiendeveen

 1. XXMiek zegt:

  Oh, heerlijk! Hier is de tuin ook weer fatsoenlijk:) Volgende week lekker buiten zitten om mijn verjaardag te vieren:D Jullie zijn welkom, als je zin hebt? Lijkt me fijn om weer eens bij te kletsen (hoewel een verjaardag daar misschien niet de beste gelegenheid voor is).
  Geniet ervan, morgen weer zo’n mooie dag!

 2. Ester zegt:

  Hé Petra, kwam je toevallig tegen via Miekes site. Ga je volgen! Wij zijn in USA te volgen via http://www.kerkdijk.blogspot.com. Kom eens langs!

 3. annelies zegt:

  Wat was het super-weer dit weekend, wat fijn dat jullie lekker in Tiendeveen zijn geweest! Momenteel lijkt het weer herfst, laat de lente maar snel weer komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s