Die zag ik niet aankomen

Toen Sander en ik van de week over het binnenterrein liepen (gewapend met krabbertje, emmer en stoffer) vroeg een buurmeisje heel ongegeneerd: “Wat gaan jullie doen?”. Waarop we antwoorden: “Wij gaan onkruid plukken, bij die boom net buiten het hek”. Waarop ze zei: “Waar hebben jullie dat onkruid dan voor nodig?”

Mijn nichtje (wordt in juli 3, oogt heel wijs maar heeft- zoals het een goede peuter betaamt- nog een beperkte woordenschat) komt van de week uit bed en zegt out of the blue: ‘Punt NL’ (*%^$#@??)

Mijn andere nichtje (jaar jonger) zat lekker op de grond te genieten van haar rijstwafel. Althans dat dachten we. In haar andere hand had ze de helft van een pissebed. Benieuwd waar de andere helft was?

Een buurjongetje vroeg me laatst of ik kwam voeten-ballen. Moest meteen aan mijn neefje denken die vroeger graag zijn bergen-schoenen droeg. En geef ze eens ongelijk.

Gisteren kwam ik mijn buurjongetje (6 jaar) tegen. Meestal zegt hij “hallo” terug als ik hem groet, andere keert negeert hij me gerust. (wat ik overigens prima vind) Deze keer bedacht hij zich geen seconde en klampte zich tegen mijn been aan, knuffelde die stevig en gaf een kusje op mijn heup.

Die zag ik niet aankomen…

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Die zag ik niet aankomen

 1. XXMiek zegt:

  Ha, wat lief! Wat mooi dat je buurjongetje dat zo voelde voor je en zich kan laten gaan dan! Ik vind het zoiets moois, kinderen zijn echt heel erg ontwapenend. Ze stellen de mooiste vragen. Vaak zetten deze mij ook erg aan tot nadenken, vooral Bente kan er wat van tegenwoordig, pfoe! Prachtige foto ook…

 2. petra zegt:

  Ja je hebt helemaal gelijk. En “onze” logica is vaak ook helemaal niet zo logisch als we denken. Soms kan een kind je dat op een hele leuke manier duidelijk maken…

 3. XXMiek zegt:

  Dat is iets wat ik heel belangrijk vind ook voor onze kindjes om te leren; dat ze altijd moeten luisteren naar dat gevoel en zich er niet voor hoeven schamen. Maar lastig om jezelf dan ook zo open te stellen hoor, want dat hoort er dan natuurlijk ook bij! En naar je kindje toe is dat wel makkelijk maar om samen met je kind de wereld net zo open te benaderen, poe, wat een klus soms:) Maar hé, gefeliciteerd met je vent! 😀

 4. zietroen zegt:

  Je bent een leuke mamma joh! Mooi om te lezen. En ja natuurlijk was het varkentje zelf gemaakt 😉

 5. A'mieke zegt:

  Hai lieve Peet, Wat ben ik trots op je! Je blog ziet er prachtig uit. Je maakt mooie foto’s, freubelt speels professioneel en schrijft ook nog eens leuk! Je hebt er al heel wat tijd in gestoken, zeg! Dikke kus van je zoesie

 6. annelies zegt:

  Ben het helemaal met je zus eens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s