Wieteke van Dort

  

Vandaag was ik de P.A. (personal assistent) van Wieteke van Dort. Ze kwam optreden in Het Woolde, waar ik werk. Van het weekend had ik al mijn Twingootje opgepoetst, ik moest Wieteke namelijk afhalen van het station. Met een gezond portie zenuwen wachtte ik haar op in de stationshal. Het ijs was gebroken voor het bevroren was. Wat een lekker gewoon mens! en alsof ze gedachten kon lezen, begon ze over m’n mooie autootje. Ik, als trotse Twingo bezitter, kon dit natuurlijk alleen maar beamen.

We kletsten wat heen en weer over mensen die snoeppapiertjes op straat gooien, over de schadelijkheid van draadloos netwerk en over Willem Wilmink die uit Enschede kwam.

Pas echt onder de indruk raakte ik van haar, tijdens haar optreden. Ze richtte zich naar het publiek alsof ze iedereen persoonlijk kende. Het was één groot warm bad. Ze sprak vooral de Indische mensen aan, legde een arm om hen heen en zong samen met hen oude Indische versjes. Mensen die me normaal helemaal niet zouden opvallen, zette zij in de spotlights. Heel bijzonder om te zien. De zaal (ruim 100 man) hing aan haar lippen en ze straalde een soort rust uit, waar iedereen rustig van werd. (Including me)

Ik begeleide haar van en naar haar kleedkamer, nam de details met haar door en zorgde voor haar natje en droogje. Was fijn om te doen en ik heb genoten van onze gesprekjes tussendoor. Ze heeft mijn interesse voor Indonesië flink geprikkeld. (Apart idee dat het een kolonie van Nederland is geweest.) Eigenlijk weet ik hier niets van. Wieteke vertelde dat er weinig aandacht in Nederland is vanuit schaamte over de manier waarop de Nederlanders de Indiërs destijds hebben uitgebuit. Volgens haar onterechte schaamte, omdat Nederland ook veel goeds heeft gebracht, waar we ook trots op mogen zijn. Ik ben in ieder geval trots op Wieteke, trots op Het Woolde, trots op mezelf en trots op m’n Twingo.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wieteke van Dort

 1. ester zegt:

  Ik was ook zo trots op zijn twingootje. Ik had een zwarte met open dak. Ook vast Wieteke waardig.

 2. Sander zegt:

  HeyPeet! Leuk verhaal. Mooi geschreven en ik kan direct geloven dat je het heel leuk vond om te doen. Dikke kus! (We hebben even WiFi in Bad Zwischenahn)

 3. dynaamieke zegt:

  Wauwie, Petje af, voor Peet!! You’re back!!

 4. Liesbeth zegt:

  Wat leuk zeg! Toevallig las ik gisteren op intranet een stukje over dat Wieteke in het Woolde was geweest. Leuk dat jij daarbij was! Maaruh, die kok van het Woolde moet dus nog wel even wat beter z’n best doen op de nasi… Haha!

 5. zietroen zegt:

  @ Ester: Ja Twingoos zijn gewoon super. Ik zal eens googelen of er een fanclub bestaat…
  @ Sander: he lief, leuk een berichtje van jou. En leuk dat je vanavond weer thuis komt! 😀
  @ dynaamieke; Coole naam joh, ik ga zo direct kijken!!!!
  @ Liesbeth; Die kok is zo slecht nog niet hoor, maar ja ECHTE nasi goreng is natuurlijk wel wat speciaals. (blijkbaar) Ik neem het maar een beetje voor hem op. Het is een hele leuke vent en doet zijn werk ook heel goed… vind ik dan tenminste…

 6. dynaamieke zegt:

  Huh die naam, hoe kan dat opeens? kHad wat geexperimenteerd met een blog, maar er is nog niet veel van gekomen. Veel leuker om in die van jou te lezen! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s