Vive la France

 We hebben 2 Luxembourgstoeltjes van merk Fermob gekocht. Joehoeeee!!! We hebben ze nog niet in huis, maar ik ben er nu al blij mee. Ze staan vast fantastisch onder onze pergola. De beslissing heeft even geduurd (ze zijn namelijk niet de goedkoopste) maar nu de beslissing eenmaal is gemaakt, voelt hij goed.

Dé Luxembourg stoel, wat is dat? De stoel is in 1923 speciaal ontworpen voor een stadspark in Parijs; Le Jardin du Luxembourg. (Hij is in 2004 door designer Frédéric Sofia onder handen genomen en aangevuld tot een volledige collectie buitenmeubelen. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en hij is er ook in relax uitvoering)

Le Jardin du Luxembourg had destijds al de eigenaardigheid om verplaatsbare stoelen beschikbaar te stellen aan haar bezoekers (kosten 40 centimes 🙂 ). Stoelen welke vervolgens hun weg vonden langs de verschillende paden van het park of aan de rand van de grote vijver. De stoelen werden een symbool voor de Franse tuin.

Vandaag de dag staan de stoelen ook in de Jardin des Tuileries en binnenkort dus bij ons in de tuin. Ik zeg; zon, stokbroodje brie en een glaasje rode wijn!!!! 

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in in de tuin, mooie hebbe-dingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Vive la France

 1. BiancadePanca zegt:

  Mooi!! En welke kleur hebben jullie dan??

 2. XXMiek zegt:

  Wat een prachtproduct. Mooie geschiedenis! Ik hou er erg van. Lekker kleurtje ook, gefeliciteerd met de aankoop! Fijnfijn, die voorpret…♥

 3. zietroen zegt:

  @ BiancadePanca: Willow Green (de kleur van de bovenste foto en die van inhet park)
  @ xxxMiek: Een prachtproduct, dat is het! Ja jij snapt dat hè, die voorpret 😉

 4. Mooi! Laat de lente maar komen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s