Het paard als spiegel

Donderdag hadden we een teambuilding aan de hand van de theorie “PAARD ALS SPIEGEL” bij Ita Est op landgoed Het Weldam. Het grootste gedeelte van de dag brachten we door in een oude kapschuur, verbouwd tot modern trainingscentrum. Aan de hand van een boek (met kaartjes) “De weg van het paard” leerden we elkaar (en onszelf) wat beter kennen. Verder verkenden we welk element (water, vuur, aarde of lucht) het beste bij onze karakters past en welke eigenschappen dat met zich mee bracht.

Na een mooie lunch (met zelf gebakken brood, soep en biologische (karne) melk) stapten we de paardenbak in. Hier vervulde de paarden “Sjors en Sjimmy” de rol van c0-coach. Aan de hand van een aantal opdrachten keken we hoe het paard reageerde op ons gedrag. Deze methode is gebaseerd op de gedachte dat een paard in “het nu” leeft en aanvoelt of jouw onderbuikgevoel in overeenstemming is met wat er in je hoofd afspeelt. Interessant nietwaar?! Meerdere keren vergat ik de opdracht en stond gewoon naar die prachtige beesten te kijken. Tja en dat zegt natuurlijk ook wel weer wat over mij. Focus Peetje!!

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in inspiratie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het paard als spiegel

  1. Haha, dat laatste zegt Peter regelmatig tegen mij: Focus Mieke! 🙂 Ik voel ‘m vaak al aankomen… jij?

  2. Liesbeth zegt:

    Wat leuk! Een aantal collega’s van mij hebben dat ook gedaan. Horsesense? X

  3. zietroen zegt:

    @ Annemieke: Ben je ook soms een watertype?!
    @ Liesbeth: Was erg leuk. Ja inderdaad Horsense. Mag jij ook een keertje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s