Voordeurbeleid

Je voordeur, volgens mij zegt het wat over je. Staat hij nog in de grondverf? Ziet het er een beetje gezellig uit? En wat is eigenlijk jouw voordeurbeleid? Doe je open als er wordt aangebeld? Heb je überhaupt een deurbel? Je komt heel wat tegen als je aan het collecteren bent. Het was deze week collecteweek van Amnesty en dus benutte we de uurtjes tussen 5 en half 8 door te collecteren.

Voordeuren dus, ik merk dat ik er gevoelig voor ben. Het is toch een beetje je visitekaartje. Sommige mensen hebben niet eens een deurbel, alleen 2 loshangende draadjes. Wat moet ik daar nou van vinden? Daar zijn we blijkbaar niet welkom. En weet je, misschien vind ik het zelfs wel onfatsoenlijk. Als ik eerlijk ben, vindt ik eigenlijk ook gewoon dat je de deur open moet doen en wat in de bus moet gooien. Maakt me niks uit of je het al per giro hebt overgemaakt, dan doe je mij ook nog maar wat in m’n bus!? Als iemand uit je buurt zich inzet voor een goed doel, dan kan je dat toch alleen maar toejuichen/ belonen!?

Maar goed, ik had het over voordeuren. Ik stel voor dat we er allemaal weer eens met frisse ogen naar kijken. Het wordt weer lente mensen, laten we de ramen lappen, het stoepje schrobben en de bloemetjes buiten zetten. (En mail je me dan even een foto?) → Hierbij even wat inspiratie 😉

En mocht je een voorzichtig type zijn, dan is zo’n deur met een klein opendraaiend raampje een top uitvinding. Op onderstaande foto ziet u een meneer die dit vanavond voor me wilde demonstreren. 🙂

 

ps. Sander is collecte wijkdistributiepunt. Morgen komt iedereen z’n bus weer bij ons inleveren en gaan we zondag de opbrengst tellen.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Voordeurbeleid

 1. miek zegt:

  Hé! Goed zeg, dat jullie weer hebben gelopen. Vorig jaar liep ik ook en zei dat ik nu ookw el wilde, maar ik ben dommig geweest en heb de mail gewist, had geen tel nr en toen was het een combi van nalatigheid/ vergeten mijnerzijds… en elkaar mislopen ad telefoon… Ik vond het wel even best, drukke week en toch al niet fit. Volgend jaar beter. Ik hoop dat jullie een goede opbrengst hebben! Hier gaven bijna alle mensen. Ik geef ook altijd, ongeacht waar het voor is. als iemand de moeite neemt, inderdaad!

  Ik heb vorige week mijn ramen en voordeur schoongemaakt en komend (voor)jaar mogen we buiten schilderwerk verrichten.. dan gaat het rare oranje en geel er af, wordt verruild voor heel strak antraciet en wit; mooi gekleurde bloemetjes erbij ter contrast.

 2. miek zegt:

  lollig trouwens, die man:D

 3. Mieny zegt:

  stoepje schrobben??????
  daar begin ik maar niet aan
  fijn weekend

 4. zietroen zegt:

  @ Miek: Goeie zaak Miek, volgend jaar maar weer lopen. Deze keer hadden wij een andere wijk omdat iemand anders graag ons blokje wilde. Op zich geen punt, maar in je eigen buurtje krijg je toch vaak meer. Leuk dat je de voordeur gaat pimpen. Kleuren antraciet en wit klinken mooi. Ja die man was erg lollig. Zulke leuke dingetjes maken je hele avond goed.
  @ Mieny: Stoepje niet schrobben? Wat zeg je me nou?! Nou moet ik wel zeggen dat het er zoiezo altijd gezellig en verzorgd bij jullie uit ziet. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s