Jong gevogelte

Bovenstaande 2 foto’s zijn van een koolmeesje die uit het nest is gevallen in Tiendeveen. (Of misschien wel geduwd, maar dat zullen we nooit weten.) Volgens mij was hij nog wel een beetje te jong. Ik hoop dat ie het heeft gered. Onderstaande foto is van een jonge merel achter in onze tuin. Het linke van merels is, dat ze het nest uit worden gegooid voordat ze kunnen vliegen. Afgelopen weken fladderde hij regelmatig door onze tuin met vader- en moedermerel kwetterend op de schutting. Sonja, onze hond was gelukkig nèt niet snel genoeg, maar het scheelde maar een haartje veertje.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in hondje Sonja, in de tuin. Bookmark de permalink .

5 reacties op Jong gevogelte

  1. esterenzo zegt:

    De kids kwamen laats ook met zoiets aan. Sweettweet, was haar naam. Eerst onderdak verschaft, maar toch wat onderzoek gedaan op het WWW. Als een vogeltje zijn meeste veren al heeft is het een fletchling (geen idee hoe dat in het NL heet). Hij moet oefenen om te leren vliegen en papa en mama zijn in de buurt om hem te voeren. En ja hoor, toen we Sweettweet los lieten op de plek waar we haar vonden, kwam gelijk een ouder met wat eten aanvliegen. En niet veel later vonden we ook nog Sweetsunshine en Sweetrainbow. Wij nemen aan dat het familie is en lieten het spulletje met rust.

  2. zietroen zegt:

    Wat een mooi verhaal. Dus dit koolmeesje zal ook wel een fletchling zijn. Ik hoop dat z’n pappa en mamma ook in de buurt waren. Misschien moet je je kids even vragen hoe deze heet?!

  3. Wat een lekker brutaal bekkie..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s