Moestuin in september

IMG_9084 copyIMG_9085 copyIMG_9093 copyIMG_9101 copyIMG_9104 copyIMG_9159 copyIMG_9161 copyIMG_9449 copy IMG_9454 copy IMG_9452 copyHet loopt op z’n einde. De laatste aardappels zijn al even uit de grond, de pompoenen klaar om te oogsten en met de sperziebonen is het ook bijna gebeurd. Omdat de sperziebonen bijna uit onze oren komen, maken we ze in, in glazen potten (oude augurkenpotten schoon gemaakt met heet water en soda). Dit doen we als volgt; De bonen 1,5 uur koken en ze kokend heet met vocht in pot doen (vocht helemaal tot aan de rand). Deksel er goed opdraaien en de pot op z’n kop zetten. Als ze zijn afgekoeld kun je ze weer omdraaien en blijven ze wel een paar maanden goed. De ervaring leert dat een enkele pot niet lukt en de boontje dus bederven.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in moestuin, najaar, Tiendeveen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Moestuin in september

  1. Marielle Pothof zegt:

    Geschoten sla… zonde hoor 😉 Moestuin seizoen voorbij… tijd voor voorbereidingen kerst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s