Oorwormenhotel

IMG_9683

kerstbomen in de dauw, op weg naar de kerst

In de bloempotjes kunnen de oorwormen overdag schuilen. 's Nachts mogen ze op jacht naar luis. (Dit is een natuurlijke manier om luis te bestrijden, net als de bloembedden op de kwekerij)

In de bloempotjes kunnen de oorwormen overdag schuilen. ’s Nachts mogen ze op jacht naar luis. (Dit is een natuurlijke manier om luis te bestrijden, net als de bloembedden op de kwekerij)

komkommerkruid bloem

komkommerkruid bloem (eetbaar en smaakt naar komkommer)

IMG_9318 copyHet is natuurlijk het mooiste om zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen te gebruiken  tegen bijvoorbeeld luis. Een groenere manier van ongedierte-bestrijding is om insecten aan te trekken die een natuurlijke vijand vormen voor de boosdoeners. Op Sanders kwekerij staan bloempotjes op z’n kop met stro, waarin de oorwormen overdag kunnen schuilen. ’s Nachts gaan ze op jacht naar luis. Daarnaast zijn er stroken met bloemen op de kwekerij die ook weer die natuurlijke vijanden aantrekken.  Het is trouwens fantastisch om in je eigen bloemenstrook bloemen te plukken voor op de vaas of voor op een salade. (Eetbare bloemen zijn bijvoorbeeld: komkommerkruid, goudsbloemen, Oost-Indische kers, viooltjes).

 

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in echte kerstbomen, najaar, Tiendeveen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s