Tiendeveen

Afgelopen weekend waren we in Tiendeveen. Het was zonnig en warm en de grond kurkdroog. Daarom de sproeiers aan (met grondwater dat lekker naar zwavel stinkt).

In elke boom, heg, vogelhuisje of oude klomp zit wel een nestje. De vogels kwetteren het uit en de Rododendrons staan op ontploffen. De groene specht hoor je de hele dag tegen een boom tikken en de kip zit nog steeds muurvast op zijn 13 eieren. De aardappelplanten staan al flink boven de grond en alle insecten zijn weer tot leven gekomen. De lente BULKT in Tiendeveen.

Er zijn ook al kuikentjes, slachthaantjes. (niet van de broedende kip hoor) Ze zijn super schattig maar groeien als kool. Moet niet denken aan hun eindbestemming maar ze hebben natuurlijk wel een veel beter leven dan de gemiddelde kilo-knaller.

Hieronder even een foto-update:

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes, Tiendeveen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Tiendeveen

 1. XXMiek zegt:

  Oh, heerlijk. Als ik het aan Bente laat zien dan wil ze nú in de auto, erheen. Ze vraagt me telkens: “mama weet je nog dat jij een tante hebt die mieny heet? daar wil ik heen.” 🙂

 2. petra zegt:

  Wat lief!! Dat vindt Mieny vast leuk om te horen (lezen). Nou, erheen!! zou ik zeggen. Het is daar beeldschoon, vooral nu.

 3. XXMiek zegt:

  misschien kan het vd week/ weekend wel een keer. Ik denk er niet zo snel aan, zij komt er altijd mee na het avond eten:) We zullen wel even wat afspreken. 🙂

 4. Liesbeth zegt:

  😀 Onze vakantiebestemming 2011! Hopelijk is het tussen 11 juli em 1 augustus daar net zo mooi… Met mooi weer! 😉 Nu al zin om te gaan! Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s