Er is hoop

Toen ik dit mereltje op de parkeerplaats zag liggen en door had het nog leefde, heb ik het met een blaadje opgegepakt en onder de boom gelegd. Moedermerel was vast nog wel in de buurt. Weet niet hoe zij het jong ooit weer in het nest zou kunnen krijgen (hmm in de bek of met de poten offuh onmogelijk?) maar het was ’t proberen waard. 

Een paar uur later kon ik het toch niet laten om even te gaan kijken, en wat dacht je? Hij lag er nog. Tja wat moet je dan met zo’n hulpeloos poedelnaakt ding? “Gewoon laten liggen, zo is de natuur!” zei mijn verstandige ik. Toch maar in een bakje en even langs het de dierenopvang, besloot ik. Shit gesloten…

Dus mee naar huis en Googelen op “Wat eet een mereljong?” Water met druivensuiker zou helpen, alleen gewone suiker in huis. Op hoop van zegen… Hij werd eerst wat levendiger maar dat zwakte al snel af. Je raadt het al (en had het vast al voorspeld zoals Sander en de rest van de wereld) het ging dood. Volgende morgen was het nog steeds dood, dus heb hem maar begraven in de tuin. In de Kliko leek me ook weer zo wat…

Maar goed, er is dus nog hoop want ER ZIT EEN MERELNEST IN ONZE HEG! Dat is leuk. Als je er langs loopt zie je moeke-merel lekker op haar nest zitten. Toen ze even was shoppen zag ik dat ze 3 blauwe eitjes in haar magnifieke nest had liggen. Spannend! Las dat de merel de jongen, nog voordat ze kunnen vliegen, al uit het nest gooien. Red oe d’r met, zeggen ze in Twente. Dat wordt nog wat met Sonja…

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in in de tuin, kletspraatjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Er is hoop

 1. XXMiek zegt:

  Och, wat kan de natuur dan hard zijn hè. Wij hebben ooit ook zo’n jong geprobeerd te redden. “Punkie” overleefde het ook niet. Maar wat leuk, dat nest in de tuin!

 2. petra zegt:

  Punkie? haha. Wat ben je toch een trouwe reageerder… gezellig. Ja het is idd hard, maar zo ziet zo’n vogel dat natuurlijk niet. Die legt gewoon een nieuw ei. Lekker praktisch, kunnen we soms wat van leren.

 3. Liesbeth zegt:

  Punkie! Dat weet ik ook nog!
  Maar idd sneu hoor… Zo’n klein kaal ding…
  Volgende keer een foto van een nest met gezonde jonkies! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s