De jeugd van tegenwoordig

 

De moeder van Sander zag dat één schaap zich wat afzonderde van de rest van de kudde. Dichterbij gekomen bleek de schaap een wit klein dotje naast zich te hebben, een heel klein lammetje. De schapenboer (van wie de schapen zijn) was niet op de hoogte van de zwangerschap. (Het gaat hier om een kudde jeugdige schapen, geboren in september.) Blijkbaar vroeg geslachtsrijp en op de boemel geweest. Moeder en kind maken het goed.

Verder hadden we gisteravond nog een hele consternatie in de wijk. Tijdens mijn laatste rondje met de hond om 23.45 u kwam ik een jong stel tegen die ruzie hadden. De ruzie liep behoorlijk uit de hand en het meisje lag uiteindelijk schreeuwend op de grond met de vriend schreeuwend bovenop haar. En dan kom je op zo’n moment van; WAT DOE IK? Besloten om 112 te bellen. Gelukkig waren en meer hondenuitlaters en ik wenkte hen om bij me te blijven. Binnen 5 min waren er 3 politie auto’s. De jongelui deed het af als een echtelijke ruzie maar nadat bleek dat de scooter die ze bij zich hadden gejat was, werden ze toch aangehouden en mee genomen naar het bureau. Tjonge jonge wat een happening. Het zal je vriend maar wezen… Grappig dat waar Sonja normaal met elke hond ruzie zoekt, nu zonder problemen naast de andere honden liep als in een uitgebalanceerde roedel. Gelukkig was Sander ook thuis gekomen van Campuspop. Daar konden Sonja en ik nog even fijn ons verhaal bij kwijt. Aangezien hij heel wat biertjes achter zijn kiezen had, vond hij het vooral allemaal erg grappig.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes, Tiendeveen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De jeugd van tegenwoordig

 1. esterenzo zegt:

  Zo beleef je nog eens wat! Wel dapper dat je bent gebleven, ik zou ook eerst even goed moeten nadenken.

 2. magda zegt:

  Hey Petra wat een leuke site heb de link van Martijn gekregen.
  Groetjes Magda

 3. zietroen zegt:

  @ Ester: Ja toch best wel een aparte ervaring. Wel grappig om te zien hoe je reageert is zo’n 112 – situatie.
  @ Magda: He wat leuk! Dank je. Hebben jullie al een kippetje op het bord gehad?

 4. annelies zegt:

  Fijn dat je waakhond Sonja bij je had! En wat apart van dat lammetje, dat verwacht je natuurlijk helemaal niet! Ik heb vandaag een hele mooie gele Twingo gekocht! Met natuurlijk een open dakje, ben er erg blij mee!

  xx

  • zietroen zegt:

   Wat gaaf!!! een Twingo met open dak. Gefeliciteerd! Zoals je weet ben ik fan van Twingo. Zo lekker ruim en rijdt zo fijn. (Hadden Robbie en Kitty er ook niet zo een?) Veel rijplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s