Op visite bij de burgemeester

Ik heb een lintje aangevraagd voor een vrijwilligster op m’n werk. (Al jaren geleden mee begonnen, samen met mijn collega.) Ze doet al 39 jaar vrijwilligerswerk bij ons op verschillende fronten. Moet je voorstellen: 82 jaar oud, gaat mee met uitstapjes als begeleider (rolstoelduwer, organisator, doet dit zelfstandig zonder medewerker erbij!) heeft 16 jaar geholpen in de bediening van het restaurant, haalt mensen op en schenkt koffie bij activiteiten en ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan. Ze is er bijna elke dag. Waar vind je ze nog? Van die trouwe dienstbare mensen, die jarenlang onbaatzuchtig zich voor een ander inzetten?! Ik ben onder de indruk!

Ik was dus helemaal blij toen ik hoorde dat de aanvraag gehonoreerd werd. Wat is dat leuk zeg om te doen! Ik kan het iedereen aanraden; een lintje aanvragen! Het is fantastisch om andere mensen te betrekken in je complot en dat hele geheimzinnige gedoe erom heen, heerlijk! Het hoogtepunt vond ik “op visite bij de burgemeester”. Alles samen doorgesproken. Je weet wel, met een kopje thee en koekje. Een buitenkansje toch!?

De uitreiking zelf was afgelopen maandag, tijdens de Bingo waar deze vrijwilligster altijd bij helpt. Wij, met zo’n 50 man (fam, kennissen en collega’s) in een aparte ruimte verzameld, kwamen in de pauze  massaal de zaal binnen zetten. En ja, het was een echte verrassing! En een zeer gewaardeerde. En wat voelt dat dan goed, allemaal blije en trotse mensen en … ik heb er mijn steentje aan bij gedragen. 😉 En misschien ben ik wel net zo voldaan als de geridderde dame in kwestie.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes. Bookmark de permalink .

3 reacties op Op visite bij de burgemeester

  1. XXMiek zegt:

    Oh Peet, wat bijzonder! Ontzettend gaaf, lief en mooi gebaar. Ik kan me voorstellen dat jij er net zo’n voldaan gevoel van kreeg:) Mooi!

  2. Liesbeth zegt:

    Heee! Ik zag vanmiddag in een flits op intranet iets staan over Bingo! Dat was vast ‘jouw’ verhaal! 🙂 Leuk zeg! Woensdag zal ik het helemaal lezen… 😉 Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s