Een aangewaaid paard

  Vannacht hadden we 2 meiden op de camping. 2 zusjes met hun paard die zomaar een nachtje samen gingen kamperen. Wij natuurlijk enthousiast en genoten van de 2 paardjes in de wei. Hendrikus voorzag ze van schoon water en een pakje hooi. Het zijn immers ook een soort campinggasten niet waar?! De meiden zetten hun tentje op, leenden wat haringen (want die waren ze vergeten?!) en lieten de plaatselijk pizzaboer een pizza brengen. De volgende morgen zouden ze weer om 6.00 uur vertrekken.

Om 01.00 uur schrokken we wakker van de bel. De meiden waren na een toiletgang nog even bij de paarden gaan kijken en hadden daar een vreemd paard aangetroffen, naast de omheining. Wij allemaal in de kleren en naar buiten. En ja hoor, een mooi bruin paardje die zich rustig liet pakken. Maar waar kwam die vandaan? “Woar kwam e weg”?

Iemand in de buurt had paarden, dus wij Googelen naar zijn telefoonnummer en zo’n 100x de telefoon over laten gaan. Niemand nam op. Toen maar de politie gebeld; of ze misschien een melding hadden gehad van een uitgebroken paard. Nee, maar als iemand zich melde zou hij ze naar ons doorverwijzen, zei de agent wat geamuseerd.

Dus het paard ook maar in de wei, grenzend aan z’n nieuwe vrienden. Terug naar bed en hopende dat alledrie de paarden er morgenochtend nog zouden staan. De meiden hadden op advies van Hendrikus besloten een uurtje later weg te gaan, het was immers om 6.00 uur nog donker. Oh ja, daar hadden ze niet aan gedacht 🙂

Dus om 7.00 uur stonden we allemaal weer buiten. Net licht, stil en mistig. De meiden uitzwaaien en kijken of de bruine er niet achteraan zou gaan. Gelukkig allemaal goed gegaan. Martijn en Sander zijn naar de paardenboer gereden en gevraagd of zij misschien een paard misten. En zo opgewonden als wij waren over het aangelopen bruine schepsel, zo onverschillig waren zij. Een paar uur later kwam er een meisje met een touw…haar paard ophalen.

En omdat ik toch vroeg wakker was, heb ik meteen maar even een rondje gemaakt met mijn camera door de tuin. Want er is eigenlijk niks mooier dan de vroege morgen in Tiendeveen.

 

 

 

 

 

 

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in Tiendeveen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Een aangewaaid paard

 1. XXMiek zegt:

  joh, wat een bizar verhaal! haha, ’n heel avontuur:D

 2. esterenzo zegt:

  Wat een mooie plaatjes!

 3. A'mieke zegt:

  Mooi verhaal en net zulluke mooie kiekskes.
  Weekendje Tiendeveen is als een paar weken vakantie in t buutnland 🙂

 4. zietroen zegt:

  Ha lieve meiden, ja mooi verhaal hè?!
  Het weekendje Tiendeveen was heerlijk. Wat een weertje zeg!

 5. Mooi verhaal! Het zou zo een afevering van Pipi Langkous kunnen zijn, maar dan in Tiendeveen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s