Onze Schotse Hooglander

http://www.drentslandschap.nlGisteren kregen we onze Schotse Hooglander van het Drents Landschap. Nee, niet zo als hierboven, maar reeds overleden, per onderdeel verpakt in plastic zakken. Stooflappen, sukade, poulet, biefstuk, rosbief, gehakt etc. etc. We maakten er kleine porties van en deden ze in de diepvries. Schokkend hè en behoorlijk confronterend. Helemaal mee eens. Bij de Albert Hein, verpakt en mooi gerangschikt in het vak, ziet het er toch een stuk “onherkenbaarder” uit. Maar ik heb besloten mezelf niet voor de gek te houden. Het is zoals het is en laten we het niet mooier maken. Ik sta achter onze keuze dat we vlees eten van een dier wat een behoorlijk en natuurlijk leven heeft gehad. En als deze keuze me toch gaat wringen, moet ik maar vegetarisch worden.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in milieubewuster en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Onze Schotse Hooglander

  1. XXMiek zegt:

    wauw. mooi initiatief. en ik ben het helemaal met je eens.

  2. zietroen zegt:

    Vanavond een stukje sucade en een braadlapje in de pan. Caro en Peter kwamen bij ons eten. Smaakte prima maar dat kan natuurlijk ook aan het fijne gezelschap liggen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s