Bramen

bramen pergola

bramen bramen in pot bramen uit vriezer bramen koken bramensap bramen door zeef bramensap trechter mandBramensap, -saus en -jam gemaakt. O zo makkelijk! Elke keer als er een paar bramen rijp zijn doe je ze in de vriezer. Als je er flink wat hebt, kook je ze. Hoe meer geleisuiker je er in doet, hoe dikker en zoeter het wordt. (Er bestaat ook half zoete geleisuiker) Desgewenst door een zeef halen (een passeerzeef is makkelijk) Daarna kun je het kokend hete goedje in een glazen pot doen, deksel er goed op draaien en op z’n kop af laten koelen. Maak vooraf je pot goed schoon met heet water en soda. Het blijft ongeveer een jaar goed. Vergeet geen oude kleren aan te doen, want het is een “roze” werkje.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in moestuin en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s