Verrast door de vlier

elderflowersWe maakten vlierbloesemsiroop naar het recept op www.vlierbessen.nl De vlier komt zo veel voor, dat je hem bijna over het hoofd ziet. Toch is het een hele leuke struik waar je zowel van de bloesem als de bessen kunt genieten. De vlier heeft ook een geneeskrachtige werking (wordt ingezet bij griep en mond-, keel-, neusproblemen, maar ook bij bijv jicht) en er worden allerlei magische krachten aan toegekend.

Op stemderbomen.nl las ik aantal feitjes over de vlier. Hieronder een paar uitgelicht: Een vlier houdt vliegen, muggen en mollen op afstand want die houden niet van de specifieke vliergeur.  Water waarin vlierbloesem heeft gelegen heeft zweetafdrijvende kracht. Vlierbessen werken licht laxerend en vochtafdrijvend. Zij worden ook gebruikt als drankje bij verkoudheid. De bessen, en vooral de zaden bevatten een voor mensen giftige stof. Daarom mogen vlierbessen nooit rauw worden gegeten en moeten de zaden na het koken uitgezeefd worden. De bessen bevatten veel vitamine CDe vlier heeft voor mensen altijd een grote rol gespeeld. Hij is het symbool voor vruchtbaarheid en liefde. In Zweden kusten vrouwen die zwanger wilden worden een vlier.DSCN6394vlierbloesemsiroopfles vlierbloesem vlierbloesemsiroopetiketOLYMPUS DIGITAL CAMERAJe kunt ze ook frituren, kijk voor het recept op vliesbessen.nl Ook erg lekker is deze limonade die we dronken bij restaurant Proef in Amsterdam.elderflower

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in lekker eten, voorjaar. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s