Tijd voor nieuwe aardappelen

moestuin spitskool en aardappels spitskool spitskooldoorsnee aardappels klomp slak Nieuwe aardappelen. Dit zijn de aardappelen die half juni als eerste uit de grond komen. Je schilt ze niet, maar je schrapt ze (hieraan vooraf gaand kun je ze eerst ronselen. Dat betekent dat je ze in een emmer water zet en er met een oude klomp door heen rommelt.  Na het ronselen is een groot deel van de schil er al af.) Je kookt ze gewoon 20 min. en met een beetje mosterd erbij smaken ze heerlijk!!!! Let wel, dit schrappen kan maar een korte periode. Als ze wat langer boven de grond zijn, zul je ze gewoon moeten schillen en is de smaak ook niet meer zo bijzonder. Wij aten de aardappels met geroerbakte spitskool, ook uit de moestuin dus moest ik eerst even het ongedierte verwijderen. Tja, dat hoort er nou eenmaal bij. Door de spitskool deed ik een lepel mangochutney, dit is errug lekker!

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in lekker eten, moestuin, Tiendeveen, voorjaar. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s