Water-bespaar-tip

Bij tijden van droogte probeer ik toch altijd wat extra zuinig te zijn met water. Helemaal heilig ben ik ook niet; heb vandaag mijn auto gewassen tegen het advies in van de overheid. (wel gewoon met mijn emmertje en niet uitgebreid met tuinslang, maak ik het dan weer een beetje goed?) Ik kreeg pas een goede water-bespaar-tip van iemand en die wil ik toch even met jullie delen. Komt tie; Als je warm water wilt pakken, moet je eerst de kraan een tijdje laten lopen voordat hij warm wordt, niet waar? De tip is om een gieter of waterkoker binnen handbereik te hebben waar je dat verloren-op-weg-naar-warm-water in op kan vangen. Klinkt logisch hè?! maar toch deed ik het eerder nooit.

Iemand van jullie nog goeie tip?

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in in huis, milieubewuster. Bookmark de permalink .

7 reacties op Water-bespaar-tip

 1. Bianca bruinsma zegt:

  Uhhh .. met je afwaswater de wc doorspoelen. Een regenton in de tuin zetten… 1 x in de week douchen.. Wel n goede tip!!

 2. XXMiek zegt:

  🙂 Ik zag een heel mooie design regenton incl gieter bij Anki (staat in mijn blogroll). Echt mooi! Verder ben ik met water niet zo’n handige bespaarder eigenlijk… Zal eens kijken of ik jouw tip kan opvolgen! 😀

 3. zietroen zegt:

  @ Bianca; volgens mij ben je een van de laatste 10 Nederlanders die nog afwast 🙂 Die regenton gaan we maar eens in praktijk brengen.
  @ Miekuh; grappig, deze regenton hebben we vorige week toevallig in een tuincentrum gezien. ERG MOOI maar nog even dubben (best veel geld) We zijn al met een centimeter in de weer geweest en hij/zij past! Dus daar ligt het niet aan…
  Wat een schitterende blog van Anki, wat een superhuis! Bijna te mooi. Ik heb haar ook toegevoegd aan mijn blogroll.

 4. annelies zegt:

  De kraan altijd weer in de ‘koude’ stand zetten als je een mengkraan hebt, dan hoeft de geiser niet aan te slaan als je koud water nodig hebt, snappie? (Tip van m’n helaas veel te vroeg overleden schoonvader.)

 5. Petra zegt:

  @ Annelies; we hebben geen mengkraan maar het is een goeie tip! Die schoonvader van jou was zo dom nog niet, maar dat wisten we al wel hè?! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s