Terug uit Zwitserland (2)

De mentaliteit in Zwitserland sprak ons wel aan; alles is superschoon (op de caming kon je zelfs de toiletbril ontsmetten), ze zijn heel precies in het scheiden van het afval, hebben bovenop de berg hondenpoepbakken en stoppen voor je wanneer je een zebrapad wilt oversteken. Heerlijk…van die brave burgers, net als wij 😉

We hebben gekampeerd op camping Grassi in Frutigen (onder Interlaken). Hele mooie camping, liggend aan een rivier en je loopt zo vanaf de camping de bergen in. De laatste twee dagen logeerden (heel decadent) we in Gasthof Engelberg, net op tijd gevlucht voor het slechte weer. Wat een fijn gevoel om binnen te zitten, de tent droog in de auto te hebben liggen en wetende dat het op de camping noodweer is. Hoe bedoel je; leedvermaak? (de achtergrondmuziek van het filmpje – achter de link – is van de plaatselijke Jodelclub. Op onze laatste avond kwamen ze een biertje drinken in de Gasthof en gaven ons een privé voorstelling. Geweldig hoor, zo’n stoere groep bierdrinkende mannen, die opeens meerstemmig begint te zingen.

Verder kwamen we een aantal opmerkelijke dingen tegen in Zwitserland; op de supermarktkarretjes van de Coop zat een leesloep gemonteerd (handig vooor al die 50-plussers die hun leesbril zijn vergeten) en ergens in the middle of nowhere zagen we een “snackmuur” waar je tegen betaling bakjes aardbeien uit de muur kon trekken. (Even Googelen leert dat Nl dit ook kent klik) Geniaal toch? Wat we ook geweldig vonden is dat de Zwitsers om de haverklap een magnifieke picknick/ bbq/ vuurplaats hebben. En let wel; zonder graffiti!!

Hieronder twee foto’s van Sander, hij is een dag alleen op expeditie geweest. Om 4.45 u z’n bed uit om met de trein de Jungfraujoch op te gaan. Ieder zo zijn hobby.  Ik moet wel zeggen, de foto’s zijn indrukwekkend.

 

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Terug uit Zwitserland (2)

  1. XXMiek zegt:

    Waah, mooi hoor! En ja, mooi schoon volkje, die zwitsersen. Ik vind Sander ook wel erg stoer zo.. Pfoe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s