muizen in de tuin

Van achter het raam zag ik een muisje z’n jongen verplaatsen. Ik wist niet wat ik zag, zo in  ons nieuwbouw tuintje. Hij rende minstens zes keer heen en weer met in z’n bek een roze propje. Het heeft hier flink geregend, dus ik denk dat hij z’n jongen naar een droger oord bracht. En dat nieuwe oord is de stapel stenen bij onze achterdeur, die Sander zojuist wilde gebruiken voor het straatje. Dat moet dat nog maar even wachten. Dat snap je…

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in in de tuin en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op muizen in de tuin

 1. Al ben ik niet zo’n liefhebber van muizen..dit is toch wel heel bijzonder

 2. Ik vind dit hele mooie foto’s! ik heb het nog nooit gezien, dat muisjes hun jongen verplaatsten…Ik vraag me af of het ooit eerder is vastgelegd op foto? Prachtig!! ik ga nog ff snel een keer naar de foto’s kijken…:-)

 3. zietroen zegt:

  @ Annie: Ik realiseer me wel dat ze wel erg dicht bij de achterdeur zitten. Misschien moeten we die maar niet te veel open laten staan 🙂 Ook met oog op Sonja, want lust denk ik wel zo’n lekker muisje.
  @ Nurse Martens: Thanks, maar dat is te veel eer hoor. DIt is vast al veel vaker vastgelegd. Volgens mij best een leuk beroep; natuurfotograaf. Tenminste…als je het geduld kunt opbrengen

 4. esterenzo zegt:

  Wat lief! Diet en ik waren gister getuige van het tegenovergestelde. Een kraai die een pasgeboren vogeltje uit een nestje pikte. Diet was er beduust van, maar toen ik uitlegde dat de grote zwarte vogel ook moest eten, was het wel weer goed!

 5. zietroen zegt:

  @ Esterenzo: Wat een harde wereld hè!? Heftig om zo te zien. Ik zou er ook beduusd van zijn. Sander zag een dikke roofvogel op het dak (niet zo groot als die op jouw blog natuurlijk) Ben bang dat die ook uit was een lekker muisje/ vogeltje. En Sonja laat ook niks heel van zo’n klein ding.

 6. xxmiek zegt:

  oh, wta gaaf dat je dat meepikte, dat moment! mooie fotoos. schattig.

 7. Rita zegt:

  Hoi Petra
  Heb je blog wat bekeken.
  Wat leuk.
  Alleen muizen!!!! Als ik weet dat er ergens iets zit durf ik niet meer in de tuin e.d.
  Heb zo ook nog veel herinneringen over het kamperen toen ik nog jong was! en niemand begrijpt je!! Zielig he.
  Daarom ben ik al zolang fan van de caravan.
  Groetjes
  Rita

 8. zietroen zegt:

  @ xxMiek: Mooi fotomomentje he?!
  @ Rita: Wat leuk dat je een reactie hebt achtergelaten! Oh ja dat is waar ook, je bent bang hè voor muizen! Jij zou een valletje zetten zeker? Maaruh, denk je dat ze niet in een caravan kunnen komen? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s