tomaten zaaien in de kas

IMG_1777 copyHet schijnt dat je tomaten kunt zaaien door de zaadjes van een verse tomaat in de grond te stoppen. Een mooi projectje om uit te proberen. IMG_1795 copy IMG_1787 copyVerzamel wat verschillende lekkere tomatensoorten uit de supermarkt. Haal de zaadjes (met dril) uit de tomaat en zaai deze in bakjes potgrond. Per bakje een aantal zaadjes van 1 soort zaaien. De rest van het vruchtvlees kun je weggooien of opeten.IMG_1782 copy IMG_1789 copy De gezaaide zaadjes een beetje toedekken met potgrond en een labeltje erbij welk soort het is.IMG_1803 copyPlastic zak (er in z’n geheel) omheen zodat de grond niet uitdroogt (dus de zak afsluiten), en dan maar afwachten en zo nu en dan controleren of het nog nat genoeg is.IMG_1808 copyDe gezaaide tuinbonen ( in de kas) komen ook al boven de grond. IMG_1819 copyKleine sla- en andijvie plantjes die nog wat mogen aansterken in de kas voordat ze in de volle grond, in de moestuin, kunnen.IMG_1816 copyKoolplantjes idem dito.IMG_1800 copy IMG_1799 copyIMG_1738 copy IMG_1742 copyIMG_1812 copy En het geitje Miepsie lust de rest van het tomaten-vruchtvlees wel. Miepsie heeft tegenwoordig het rijk alleen, de andere geitjes zijn helaas overleden.

Over zietroen

Een kijkje in het buitenleven & de moestuin, waar alles mooier lijkt en lekkerder smaakt. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Snuffel maar even rond en laat een berichtje achter. Dat vind ik leuk!
Dit bericht werd geplaatst in kletspraatjes, moestuin, Tiendeveen, voorjaar en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s